Linden Advieswijzers

Hieronder vindt u onze advieswijzers.

16 april 2021

Personeel inlenen in 2021

Leent u wel eens personeel in voor uw onderneming, bijvoorbeeld bij tijdelijke drukte of seizoenswerk? Zorg dan dat u voldoet aan alle regelgeving. Anders loopt u het risico op hoge boetes of aansprakelijkheid voor loonheffingen en btw. 

12 maart 2021

Fiscale eenheid 2021

Onderneemt u vanuit meerdere bv’s, dan kan het fiscaal aantrekkelijk zijn om de bv’s een fiscale eenheid te laten vormen. Zowel in de vennootschapsbelasting als in de omzetbelasting is een fiscale eenheid mogelijk.

12 maart 2021

Fiets van de zaak 2021

Voor de fiets van de zaak maakt een bijtellingsregeling, die in 2020 is ingegaan, een eind aan allerlei administratieve ballast. Voortaan geldt een vast bijtellingspercentage van 7%. In deze praktische advieswijzer gaan wij in op de hoofdlijnen van deze regeling.

3 maart 2021

Overdracht vermogen naar kinderen 2021

Kan uw kind een financieel ruggensteuntje goed gebruiken? Bijvoorbeeld voor studiekosten, de aankoop van een woning of bij het verlies van een baan? Uw financiële hulp zou dat mogelijk kunnen maken! Laat u inspireren door deze advieswijzer.

23 februari 2021

Eigen woning 2021

Voor de eigen woning gelden duidelijke, strenge fiscale regels. Een lening voor de eigen woning moet bijvoorbeeld aan aflossingseisen voldoen om voor renteaftrek in aanmerking te komen. Bovendien geldt een aftrekbeperking voor rente in de hoogste belastingschijf.

27 januari 2021

Ontslagrecht 2021

In deze advieswijzer geven we u de stand van zaken met betrekking tot het ontslagrecht per 1 januari 2021. Hierbij moet u denken aan ontslagregels en transitievergoedingen. Ook zullen de beide compensatieregelingen transitievergoeding de revue passeren.

25 januari 2021

Auto & fiscus 2021

Fiscaal vriendelijk rijden wordt steeds lastiger, nu de laatste jaren de autobelastingen zijn aangescherpt. Het kan nog wel, maar de voordelen zijn voor een steeds kleinere groep beschikbaar. In deze advieswijzer een blik op de fiscale toekomst van de auto.