Fiscale en financiële advisering

Hoe u maximaal rendement haalt uit kansen

Geen dag is hetzelfde in het avontuur dat ondernemen heet. Een avontuur met fiscale en financiële uitdagingen. Hoe haalt u maximaal rendement uit de kansen die zich aandienen? Met Linden accountants bent u verzekerd van deskundigheid in fiscaal en financieel advies.

Al een halve eeuw verdiept Linden zich in vragen van allerlei ondernemers: van starters met ambitie tot gevestigde ondernemingen van naam. Varen we nog de juiste koers? Is onze toekomst voldoende veiliggesteld? Wanneer is het zaak om te veranderen van rechtsvorm? Hoe uw vraag ook luidt: de gespecialiseerde adviseurs van Linden accountants fungeren graag als sparringpartner en vertrouwenspersoon.

Herstructurering

Een levendige onderneming beweegt en verandert continu. Dat schept de noodzaak om van tijd tot tijd te toetsen of de rechtsvorm en ondernemingsstructuur nog voldoen. Bijvoorbeeld met het oog op een latere bedrijfsopvolging of bedrijfsoverdracht. Kom eens sparren.

Bedrijfsoverdracht en bedrijfsopvolging

Een goede planning en voorbereiding is cruciaal voor een geslaagde bedrijfsoverdracht en bedrijfsopvolging. Maak gebruik van onze jarenlange ervaring.

Financiële planning

• Inkomens- en vermogensplanning
Dromen van eerder stoppen met werken? Wakker liggen over de toekomst door financiële risico’s, zoals ontslag, arbeidsongeschiktheid of het overlijden van een partner? Allemaal signalen om een gedegen inkomens- en vermogensplanning te overwegen. Linden gaat graag het gesprek met u aan voor helder inzicht en reële plannen.
• Estate planning
Het geeft veel rust als uw nalatenschap goed geregeld is in een testament. Zijn de huwelijkse voorwaarden nog actueel? Hoe bespaart u op erfbelasting en schenkbelasting? De juridische en fiscale advisering en begeleiding door Linden kan een hele zorg minder betekenen. 

Financieringsaanvragen

Banken zijn meer dan voorheen terughoudend in het verstrekken van financieringen. Doordat investeringsbehoeften en ondernemerskwaliteiten kritischer tegen het licht worden gehouden, is de toekenning van een krediet allang geen vanzelfsprekendheid meer. Deze realiteit vraagt om creativiteit, vindingrijkheid en oog voor andere financieringsvormen, zoals crowdfunding, kredietunies, informal investors, leasing en factoring. Wie kan putten uit verscheidene bronnen, al dan niet in combinatie met bancair krediet, kan evengoed tot een sluitende financiering komen. Zo’n mengeling wordt aangeduid als gestapeld financieren. De specialisten van Linden accountants denken graag met u mee over de best passende financieringsmix voor uw onderneming.

Fiscaal voordeel genieten op de korte én lange termijn?