Loflied op een gouden kracht:
Laura van de Spijker-Antonise
Open van karakter en altijd opgewekt. Een harde werker, die nooit om een woordje verlegen zit. Om haar vriendelijkheid en behulpzaamheid alom gewaardeerd door haar collega’s bij Linden Accountants. Vol trots vieren wij het ‘gouden jubileum’ van Laura van de Spijker-Antonise, MKB-adviseur. Op woensdag 1 december is zij maar liefst 50 jaar in dienst van ons kantoor: een buitengewone mijlpaal!

Wat vandaag de dag bijna zeldzaam is, was begin jaren zeventig heel gewoon. Laura solliciteert als vijftienjarige schoolverlater bij Carel van der Linden – de naamgever van ons huidige kantoor – en wordt aangenomen. De royale reisafstand van Hapert naar Veldhoven neemt ze voor lief. Er rijdt een bus, maar evengoed stapt ze zonder morren op de fiets, een dik uur stevig doortrappen enkele reis.

Goed bij stem

Vanaf dag één was Laura “goed bij stem”, herinnert zich een collega van het eerste uur. Laura doet zingend haar werk en is ‘aanwezig’ op een positieve manier. Een loyale werkkracht die van aanpakken weet. Ze legt zich toe op de boekhouding van uiteenlopende Veldhovense ondernemers. Het is veelzeggend voor Laura’s toewijding dat zij sommige klanten al vijftig jaar onder haar hoede heeft.

Ook met het klimmen der jaren stort Laura zich met overgave en betrokkenheid op het werk. Met haar energieke werkhouding stimuleert Laura zowel klanten als collega’s. Ervan doordrongen dat meegaan met de tijd cruciaal is, spoort zij klanten aan om systemen en werkwijzen tijdig te actualiseren. Collega’s die achter hun beeldscherm dreigen in te dutten, brengt ze met een kwinkslag weer in het gareel.

Gezelligheid troef

Je werkt om te leven, en niet andersom. Een wijsheid die Laura ondanks haar werklust niet uit het oog verliest. Een gesprekje aan de keukentafel met collega’s van toen, levert bloemrijke anekdotes op. Hoe ze zich vaak ontpopte als een gangmaker, die bij een personeelsuitje niet schroomde om in de touringcar de voorste stoel te bezetten en de microfoon te grijpen. Als geen ander weet Laura hoe je op kantoor de teamspirit levendig houdt. Toen een collega pochte over zijn kennis van mayonaises, organiseerde zij prompt een ‘Wedden Dat…?’ in de personeelskantine.

Een jaarlijks hoogtepunt was destijds de Fiets4daagse door De Peel, die uitgerekend plaatsvond in een drukke zomermaand. In de voorafgaande weken ‘volle bak doorwerken’, was een offer dat Laura en haar collega’s graag brachten. Fietsen maakt dorstig. Door bij menig caféterras aan te leggen voor een glas koele trappist, moest het gezelschap dikwijls stevig op de pedalen staan om de laatste stempelpost van die dag niet te missen. Of het nu gaat om een avondje kienen, een cursus bloemschikken of een etentje met collega’s: wie een aanstichter van gezelligheid zoekt, klopt nooit tevergeefs bij Laura aan.

Lof en respect

Hoewel Laura de pensioengerechtigde leeftijd begint te naderen, is haar inzet en ontwikkeling als collega boven elke twijfel verheven. Dat verdient alle respect en lof. Wij zijn Laura bijzonder dankbaar voor haar loyaliteit, enthousiasme en gedrevenheid waarmee zij in de afgelopen vijf decennia heeft bijgedragen aan het succes van Linden Accountants. 

Laura, van harte gefeliciteerd!

PS… Helaas zijn we gezien de maatregelen genoodzaakt om de festiviteiten rond Laura’s jubileum te beperken tot een kleinschalige happening in beperkt gezelschap.